Porkkanassa oleva beeta-karoteeni on A-vitamiinin esiaste ja A-vitamiinin yliannostus voi olla vaarallista (esim. aiheuttamalla raskauden aikana haittaa sikiölle). Elimistö muokkaa beeta-karoteenista A-vitamiinia kuitenkin vain tarpeen mukaan, eikä näin varsinaista A-vitamiinin yliannostusta voi porkkanasta ilmeisesti saada. Ilmavaivoja/mahakipua liiallinen porkkanan syönti kuulemma voi kuitenkin aiheuttaa. Näin siis ihmisillä.
<br>
<br>Eri asia sitten mielestäni on, kuinka paljon siilille, hyönteissyöjälle, porkkanaa/porkkanasosetta (tai ylipäänsä kasviksia) kannattaa syöttää, edelleen ketään syyllistämättä
. Meilläkin annetaan soseita kyllä - ehkä noin teelusikallinen kerrallaan ja makuja vaihdellen, mutta itse tykkään, että siilit ovat oman värisiään
<br>
<br>Niin ja niistä herneistä - tuoreista ei oo mullakaan mitään kokemuksia, mutta lattioita luututessani oon huomannu et noi pakastetut versiot ainaki näyttävät tulevan lähes sulamattomina ulos (ainakin ne kuoret)...
<br>Toisin kuin esim. maissi.