Sivu 1/2

Ulkoileminen+tassujen rasvaus

ViestiLähetetty: 07 Touko 2006, 16:50
Kirjoittaja laululintu
Vein ekaa kertaa elmoa ulos, ja kokemus oli tosi hyvä : ) Ihan kiltisti se siellä ulkona tepasteli ja haisteli kovasti hajuja ja löysi hirveesti kaikkea mielenkiintoista. <br>Mieleeni vaan tuli, että tarviiko noita mitään loishäätöjä yms. tehdä ja jos tarvisi tarviiko mennä ihan eläinlääkärille vai onko jotain kotikonsteja apteekista ? <br> <br>Ja sitten vielä noista tassunpohjien rasvauksesta. <br>Elmolla on aika kuivat tassun pohjat kun äsken kattelin, niin millä niitä pitäisi rasvailla ? : )

ViestiLähetetty: 07 Touko 2006, 19:04
Kirjoittaja Mila
Viettekö siilinne ulos mihin aikaan päivästä?

ViestiLähetetty: 07 Touko 2006, 23:38
Kirjoittaja zoozoo
Älkää viekö siilejä vielä nurmikolle, maa on todella kylmä ja siili ei kestä kylmää. Sylissä siilu voi kyllä ukoilla mutta vasta kesämmällä maahan.

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 03:23
Kirjoittaja tini
Vaseliinia vaikka tassuihin. Apteekista löytyy kissojen ja koirien loishäätöjä, mutta ne on tarkotettu sen verran isommalle elukalle, että itse asiasta tietämättömänä kysyisin ensin eläinlääkäriltä.

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 12:06
Kirjoittaja Fanny
Mä vein Onnin ulso eilen kun oli 25 astetta lämmintä. Se sai juosta oman mielensä mukaan nurmikolla mutta pääsy kantolaatikkoon oli vapaa. Annoin herran juosta alle viisi minuuttia, aurinkoisessa paikassa joten eihän se nyt voi haitata?

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 12:26
Kirjoittaja Memma
Meillä on käytössä Axiluria kerran vuodessa. Sitä olen antanut ihan kissojen annostuksen mukaan, eli muistaakseni 1/2 tablettia jaetaan 3 osaan, joista yksi osa annetaan kerrallaan ja kolme päivää peräkkäin. Yksi tabletti on aina tarkoitettu 3kg kohti ja siiluhan painaa noin 0,5kg, jotkut enemmän, toiset vähemmän.

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 14:29
Kirjoittaja laululintu
Olen antanut olla ulkona auringossa, paikassa mihin on koko ajan paistanut aurinko, maa on ollut kyllä ihan lämmin. mutta en ole ollut kauan ulkona... :) Vien siilin ulos yleensä päivällä...

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 14:46
Kirjoittaja Iida
Minäkin näytin Ellille eilen ulkoilmaa.. :) Elli ei ollut kovin innoissaan auringonpaisteesta. Meidän pihalla oli eilen ainakin maa ihan riittävän lämmin, pihalaatat tuntuivat jopa niin kuumilta, etten uskaltanut siiliä päästää niille ollenkaan! :-0 Mahtaakohan kesä jatkua vielä pitkään, tuskin.. :(

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 15:40
Kirjoittaja _Julia_
Meijän Muskotti sai myös olla hetken eilen ulkosalla. Aurinko oli lämmittänyt kalliot todella lämpimiksi, joten siellä Muskotti sai tepastella ja haistella ulkoilmaa. ;)

ViestiLähetetty: 08 Touko 2006, 16:13
Kirjoittaja zoozoo
Ok, en ota kantaa milloin kukin ulkoiluttaa siilejään mutta ei ne myöskään tykkää auringosta, ja ne muuten nukkuu päivisin. Tämä vaan sen takia ettei totuus unohtuisi ja orjat vasiten rupeis niitä ulkoiluttaan. Tässä jäkättää siilisti jonka piikikkäät ei ulkoile...(ja jolla ei ole kyllä päivisin aikaakaan niitä ulkoiluttaa.)

ViestiLähetetty: 10 Touko 2006, 07:33
Kirjoittaja Fanny
Mä oon kanssa pitäny Onnia tuommosessa samanlaisessa aurinkoisessa paikassa, ja aurinkoa pojan on saatavakin koska piikit on aika huonossa kunnossa talven jäljiltä. Vitamiinin puutosta katos....

ViestiLähetetty: 10 Touko 2006, 11:08
Kirjoittaja zoozoo
Sitkeä kun olen väitän että edellinen on puppua. Jos siilillä on piikit huonossa kunnossa on syytä tarkastella pikaisesti ruokavaliota. Jos se ei riitä annetaan sitten vitamiiniä, löytyy haulla tietoa. Siili on yöeläin eikä siis missään oloissa nauti valosta eikä auringosta. On syytä erottaa mikä on orjasta kivaa ja mikä on siilistä kivaa. <br>Meillä ei yksikään siili kärsi mistään piikkivioista ja ne ei aurinkoa ole nähneetkään. <br>Toivottavasti ei taas leviä käsitys että siiliä voi valvottaa. Se stressaa eläintä ja se sairastuu. <br> <br>Lisäys: Omanikin ulkoilevat ja reissaavat sen mikä tarpeen on, ja en niitä epäröi herättää päivällä jos joku haluaa vaikka siiluni nähdä. Vastustan raivoisasti vain jatkuvaa päivä tumpulointia ja toivon että uudetkin orjat soisivat siiluilleen mahdollisimman luonnollisen elämänrytmin.

ViestiLähetetty: 10 Touko 2006, 11:44
Kirjoittaja tini
Meillä siilit pääsee käymään ulkona muutamasta kymmeneen kertaan kesässä (riippuu siilistä ja reissuista, kuten tuffarit). Omalla takapihalla, ilta-aikaan, lämpimänä päivänä ja varjossa. Mieleenkään ei tulisi herättää siiliä keskellä päivää ja viedä sitä auringonpaisteeseen.

ViestiLähetetty: 11 Touko 2006, 10:55
Kirjoittaja Fanny
Eläinlääkäri sanos, että Onni täytyy viedä aurinkoon, koska sillä on D-vitamiinin puutosta ja sitä saisi luonnollisimmin auringosta. Lääkäri on siileihin erikoistunut ja tietää, että siili on yöeläin. Hän sanoi, että Onni tulisi viedä noin kerran kahdessaviikossa ulos aurinkoon 5-10 minuutiksi jos säät sallivat, siihen asti että piikit näyttävät paremmilta. Ja mä ainakin uskon siileihin erikoistunutta eläinlääkäriä enemmän kun palstalle kirjoittelijoita. Enkä herätä Onnia usein! Jos teistä se on liian stressaavaa, että vien siilun kerran viikossa ulos aurinkoon, koska eläinlääkäri käski, niin sitten se vain on, koska aijon totella eläinlääkäriämme jolla olemme koko tämän kolme vuotta käyneet! Mutta jokaisellahan saa olla mielipiteensä, enkä halua muuttaa niitä. Yleensä en herätä siiliä ollenkaan päivässä, muuta kuin siivouksen yhteydessä ja jätän hoidot iltaan joten siilun ei siitä pitäisi stressaantua.

ViestiLähetetty: 11 Touko 2006, 11:13
Kirjoittaja Memma
Kuulostaa siltikin aika erikoiselta, että yöeläintä tulisi viedä aurinkoon (ei pelkästään ulos vaan kirkkaaseen auringonpaisteeseen) vaivan vuoksi, jonka voi helposti hoitaa ravintolisällä. Saat toki tehdä siilisi kanssa juuri niinkuin haluat, mutta en voi silti olla ihmettelemättä mitäköhän eläinlääkäri moisella hoitomääräyksellä ajaa takaa. Itse valitsisin eläimelle sopivamman (D-vitamiini tippa) hoitomuodon kuin luonnollisemman hoidon (auringon paiste), jos on vaara, että se eläintä stressaa ja on lajille jotenkin luonnotonta. Itse olen käyttänyt tässä viimeaikoina D-vitamiinilisää Bellalle, vaikka tiedän kyllä D-vitamiinia muodostuvan ihossa auringonvalon seurauksena. Olisiko mahdollista, että soittaisit eläinlääkärillesi ja kysyisit asiasta niin me muut ihmettelevät saisimme tietää miksi hänestä tuo on parempi vaihtoehto? Asia kiinnostaa minua nyt erityisesti juuri tuon mainitsemani D-vitamiinilisän vuoksi.