Kirjoittaja NuuNuu » 07 Huhti 2005, 19:33
Jättijauhomatojen kasvattaminen on hieman haastavampaa kuin pikkuisten jauhisten kasvattaminen.
<br>
<br>Toukat saa koteloitumaan eristämällä ne toisistaan ja laittamalla ne yksiössään lämpimään ja pimeään paikkaan. Meillä on käytössä kuvan kaltainen zydeemi toukkien koteloitumisvaiheessa.
<br><a href="http://www.suomensiiliyhdistys.fi/gallery/displayimage.php?pos=-1899
" target="_new">http://www.suomensiiliyhdistys.fi/gallery/displayimage.php?pos=-1899
</a> <br>Olemme laittaneet yksiön pohjalle vain kaurahiutaleita, ei mitään tuoreravintoa. Toukat menevät ennen koteloitumista C-asentoon.
<br>
<br>Kotelovaihe kestää viikosta pariin viikkoon ja sen vaiheen toukat viettävät yksiössä. Kun aikuinen kuoriutuu, nostamme sen aikuisten astiaan (pieni terra, jossa on puutarhaturvetta 1-2 cm pohjalla). Meillä on 10-15 aikuista kerrallaan. Aikuiset aloittavat muninnan muutaman viikon vanhoina, jos populassa on sekä uroksia että naaraita. Aikuisille annan ruuaksi kaurahiutaleita, kuivaa igelfutteria, kissanraksuja sekä päivittäin kurkkua/tomaattia/porkkanaa. Kostutan aikuisten loodan päivittäin suihkepullolla.
<br>
<br>Pari kertaa kuukaudessa tyhjennän aikuisten astiassa olevat mullat toukka-astiaan (isompi muoviterraario). Tämä sen takia, kun ystävämme syövät omia muniaan ja toukkia.
<br>
<br>Toukka-astiassa minulla on muutama sentti multaa pohjalla sekä munakennoja. Ruuaksi toukille annan samoja ruokia kuin aikuisille ja suihkuttelen toukatkin kerran päivässä suihkepullolla.
<br>
<br>Jättisten kasvatuksessa on tärkeää lämpö ja pimeys. Meillä looda on keittiön(!) lattialla ja lämpötila on 25-27 asteen paikkeilla.
<br>
<br>Toukat kasvavat tosi hitaasti, varsinkin jos lämpötila on liian alhainen. Meillä koko sykliin toukka-kotelo-aikuinen-muna-toukka-koteloituva toukka on kestänyt noin puoli vuotta.